Ο Καμμένος βράζει… κάστανα

Ο Καμμένος βράζει… κάστανα

Εκ πρώτης όψεως ο κυβερνητικός εταίρος φαίνεται απλώς να τσαλαβουτά στα θολά νερά της θρησκοληψίας που προσκυνά κάστανα και παντόφλες. Επί της ουσίας όμως παρεμβαίνει στην εξωτερική πολιτική κλείνοντας το μάτι στον σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς

Κανονικά, τα ζητήματα άμυνας μιας χώρας είναι υπόθεση των ειδικών στους οποίους έχει ανατεθεί αυτό το δύσκολο καθήκον: των στρατιωτικών, των επιστημονικών συμβούλων, των κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, δηλαδή τελικά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι μια κανονική χώρα. Έτσι η υπόθεση της Άμυνας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της… Παναγίας η οποία παίρνει και όλες τις σχετικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με όσα είπε ο Π. Καμμένος “Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ένας και ενιαίος χώρος που τον προστατεύει η Παναγία”.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι βέβαια, σε κάτι τέτοια είχαν πιο ξεκάθαρη άποψη, για αυτό έλεγαν “συν Αθηνά και χείρα κίνει”, αλλά αυτό παραείναι ριζοσπαστικό για να αφορά τον υπουργό Άμυνας που μόνη του έγνοια είναι η εκλογική επιβίωση. Με αυτό δεδομένο υπερβαίνει τον Καμμένο και η νεότερη ρήση “Άγιε μου Γιώργη βοήθα με, κούνα κι εσύ τα χέρια σου” και έτσι όλα αφήνονται στις διαθέσεις της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της.

Όταν λοιπόν τα πάντα θεωρούνται υπόθεση της θρησκείας, των Αγίων και της εκκλησίας, οι οποίοι εάν θέλουν θα βάλουν το χέρι τους κι αν δεν θέλουν θα πάμε καλλιά μας, ο υπουργός Άμυνας δεν έχει ούτε πολλή δουλειά, ούτε πολλές υποχρεώσεις. Αρκεί να περιφέρεται από το κέντρο στην περιφέρεια και τανάπαλιν ώστε να μην τον ξεχνούν οι ψηφοφόροι.

Επειδή όμως αυτοί οι ρημαδοψηφοφόροι που τα ψηφαλάκια τους ορέγεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν είναι μόνο ταλαιπωρημένοι και ανήμποροι άνθρωποι που μην βρίσκοντας στήριγμα κι απαντοχή στον πραγματικό κόσμο αναζητούν μεταφυσικές διεξόδους, αλλά και κάτι δεξιοί, και μάλιστα όχι… λίγο αλλά πολύ δεξιοί, ο Καμμένος φροντίζει -αφήνοντας όλον τον αμυντικό σχεδιασμό στην… Παναγία- να βάζει αυτός το χεράκι του, ή μάλλον την χερούκλα του, στην αφήγηση που “σπρώχνει” στο θρησκευάμενο βαθιά συντηρητικό κοινό, ναρκοθετώντας την κυβερνητική πολιτική που υποτίθεται πως ενστερνίζεται.

Γιατί είναι σαφές ότι η κυβερνητική πολιτική δεν “βλέπει” και δεν προωθεί καμιά αμυντική… “ενιαιοποίηση” του Πόντου με το Αιγαίο και την Κύπρο και δεν εισάγει, δια της πλαγίας, “αλύτρωτες πατρίδες” στη ρητορική της. Αυτά τα βλέπει μόνο το “δόγμα Καμμένου” που δολίως πλασάρεται ως “εναλλακτικό σχέδιο”, αδιαφορώντας για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Γιατί δεν είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να εξανίσταται όταν υπουργοί του Ερντογάν “καταργούν” την Συνθήκη της Λωζάνης και να μένει στο απυρόβλητο ο αναθεωρητισμός του Καμένου. Ειδικά όταν ο αναθεωρητισμός των γειτόνων μας είναι επίσημη πολιτική ενώ εδώ αφορά μόνο ορισμένους ακροδεξιούς και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

πηγή φωτογραφίας: agrinioreport

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα