Η ΧΑ βλάπτει σοβαρά την πατρίδα

Η ΧΑ βλάπτει σοβαρά την πατρίδα

Η ρατσιστική επίθεση του Λαγού και ομάδας Χρυσαυγιτών στο Πέραμα δε στρέφεται στην πραγματικότητα μόνο κατά των προσφυγόπουλων, αλλά κυρίως κατά των ίδιων των Ελλήνων, για τους οποίους τάχα κόπτονται

Από ανθρωπισμό και ανθρωπιά ορισμένοι υπάνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και αυτό το έχουμε καταλάβει. Δε φτάνει όμως που είναι απάνθρωποι, κάνουν επιπλέον και μεγάλο κακό στην Ελλάδα, αυτοί που την επικαλούνται μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η ρατσιστική επίθεση του υπόδικου Λαγού και ομάδας Χρυσαυγιτών στο Πέραμα, όπου απείλησαν δασκάλους και γονείς επειδή το σχολείο θα δεχόταν προσφυγόπουλα, δε στρέφεται στην πραγματικότητα κατά αυτών των αθώων παιδιών μόνο, αλλά και κατά της ίδιας της πατρίδας, που χρησιμοποιούν ως καραμέλα για να δικαιολογήσουν τα πιο ποταπά τους ένστικτα και κυρίως τις δικές τους καθαρά κομματικές σκοπιμότητες.

Όποιος όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτή την έρμη τη χώρα και διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη, επιθυμεί την ένταξη αυτών των παιδιών, όπως και των παιδιών των μεταναστών, στο εκπαιδευτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία. Δεν τα θέλει στο περιθώριο, σε ένα καθεστώς παρανομίας, στην απελπισία που δημιουργεί ο αποκλεισμός και η έλλειψη προοπτικής.

Οι Χρυσαυγίτες όμως προτιμούν τα παιδιά αυτά να μη βρίσκονται στο σχολείο, αλλά σε στρατόπεδα, στο περιθώριο της κοινωνίας, σε γκέτο. Αλλά τα γκέτο όπως η πικρή βορειοευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει, μετατρέπονται στο τέλος σε φυτώριο απελπισίας όπου κάποιοι ακραίοι αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσουν να καλλιεργήσουν καρπούς φονταμενταλισμού.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν αναζητεί επίδοξους τρομοκράτες ανάμεσα στους πρόσφυγες που τρέχουν να ξεφύγουν από αυτό, αλλά ανάμεσα στους απελπισμένους, αποκλεισμένους από την κοινωνία, τρίτης και τέταρτης γενιάς μετανάστες. Τους αναζητεί στα γκέτο πάσης φύσεως, όχι στα σχολεία. Αν λοιπόν κάπoιοι ανησυχούν ότι τα προσφυγόπουλα θα γίνουν όργανα αυτών από τους οποίους οι γονείς τους θέλησαν να τα γλυτώσουν επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, θα έπρεπε να τα θέλουν μέσα στο σχολείο.

Ένα από αυτά τα παιδιά άλλωστε μπορεί να είναι ο αυριανός Αντετοκούμπο. Οχι πως πρέπει να είσαι αστέρας του NBA για να δικαιούσαι σεβασμό. Αλλά είναι τόσο ανόητοι όλοι αυτοί οι δήθεν υπερπατριώτες, που στερούν την ίδια τους την πατρίδα από πιθανά ταλέντα, στον αθλητισμό, στις τέχνες, στις επιστήμες.

Όμως ούτε εκ δεξιών, ούτε εξ αριστερών, έχουν οποιοδήποτε επιχείρημα, ελαφρυντικό ή άλλοθι. Ούτε οι ίδιοι, ούτε όσοι τους ανέχονται, ξεχνώντας το αίμα μεταναστών και Ελλήνων που έχουν χύσει.

ΥΓ: Η Δικαιοσύνη δεν όφειλε να έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα, καθώς ένας υπόδικος βουλευτής εμφανίζεται να συμμετέχει στην επίθεση;

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι αρχισυντάκτρια του Πολιτικού Τμήματος του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα