Πατρίς, θρησκεία, χωρίς φορολογία

Πατρίς, θρησκεία, χωρίς φορολογία

Διαβάστε ένα άρθρο για τα μόνιμα τάματα των πολιτικών στην Εκκλησία προς άγραν ψήφων και τη διαρκή καταπάτηση του διαχωρισμού Εκκλησίας- κράτους

Ο τίτλος του άρθρου είναι δανεισμένος από σχόλιο αναγνώστη του news247.gr, ο οποίος πέτυχε να αποτυπώσει σε ένα καυστικό σύνθημα το δια ταύτα της χθεσινής αποδοχής από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο τροπολογίας 16 γαλάζιων βουλευτών υπέρ της υιοθέτησης αφορολόγητου για μοναχούς και μοναχές των οποίων η σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, με το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει διπλωματικότατα παρών.

Μία κίνηση που ενδεχομένως σε άλλες εποχές θα περνούσε απαρατήρητη ως ένα από τα “τάματα” των πολιτικών προς άγραν εκκλησιαστικών ψήφων, προκάλεσε κυρίως επειδή για τους υπόλοιπους φορολογούμενους ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά, αλλά και γιατί αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως στην Ελλάδα δεν ισχύει “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”.

Πως να εξηγήσεις στα άτομα με αναπηρία 67% και πάνω ότι εκείνοι δεν δικαιούνται αντίστοιχης μεταχείρισης (πρέπει να έχουν 80% αναπηρία); Και πως να πείσεις τους πολίτες που βλέπουν να φορολογούνται αγρίως για τα πάντα μέχρι και οι πέτρες (κυριολεκτικά με τον ΕΝΦΙΑ), ότι αυτό δε συνιστά ένα ψηφοθηρικό δωράκι και ότι δεν ζουν στην Τεχεράνη;

Μία μόλις ημέρα πριν είχε ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χωρίς σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια για να μη διαταραχθεί (όπως φοβόταν ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος) η συμβίωση της Ν.Δ με την Εκκλησία, καθώς ορισμένοι ιεράρχες, που ξεδιάντροπα φλερτάρουν με ναζιστικά μορφώματα που κηρύττουν το μίσος, απειλούσαν από άμβωνος να δώσουν οδηγίες μαυρίσματος των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και ζητούσαν να υπάρξει σκληρή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Η οποία λέει εν τω μεταξύ όχι στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων και κάτι μας λέει πως θα το επιβάλλει.

Αλλά εδώ κάποτε έτρεχε όλη η Ν.Δ με την εξαίρεση της Μαριέττας Γιαννάκου (που μάλλον νόμιζε ότι ανήκε σε άλλο κόμμα ή σε άλλη χώρα) να υπογράψει για τις ταυτότητες και να συνταχθεί στον ιερό αγώνα του μακαριστού Χριστόδουλου. Παρεπιπτόντως οι φιλελεύθεροι της Ν.Δ που υποτίθεται ότι χάθηκαν χθες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του πολύ έξυπνα παίζει το παιχνίδι, που ξεκίνησε με την επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιο Ορος, για να στείλει το μήνυμα προς τους νοικοκυραίους “μη μας φοβάστε, δεν είμαστε άθεοι μπολσεβίκοι και δεν θα κάψουμε εκκλησίες”. Δε χρειάζεται όμως να κάνει και χατήρια.

Όταν όμως πολιτική και θρησκεία μπλέκουν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό ούτε για τη μία ούτε για την άλλη, πολύ περισσότερο για τους πολίτες, που ανεξαρτήτως σε τι Θεό πιστεύουν πληρώνουν τη νύφη. Και δε σημαίνει ότι όποιος είναι οπαδός του ουσιαστικού διαχωρισμού Εκκλησίας- Κράτους, είναι κατά της Εκκλησίας ή παραγνωρίζει το ρόλο της Ορθοδοξίας στην ελληνική παράδοση και ταυτότητα. Μπορεί απλά να θέλει να λειτουργεί το Κράτος σε αυτό το μάταιο κόσμο. Αλλά για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, μάλλον πρέπει να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στην Απογευματινή και καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ για την Ελευθεροτυπία. Ως πολιτική συντάκτρια καλύπτει για το News247.gr το χώρο της κεντροδεξιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα