Οι ‘ριμαδούροι’ και η Επιχείρηση ‘Βενεζουέλα’

default image

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δήθεν συμμετέχει σ' ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Ραχόι(;) και ο Ριβέρα(;) στην Ισπανία για να πληγούν οι Ποδέμος και μέσω αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Που λέτε, είναι τόσο ειδυλλιακή η ατμόσφαιρα στη Βενεζουέλα του συντρόφου Μαδούρο, ο λαός πλέει σε πελάγη ευτυχίας και η δημοκρατία ζει τις καλύτερες στιγμές της ώστε να θεωρείται σχέδιο συνωμοσίας η διοργάνωση στην Αθήνα διεθνούς εκδήλωσης – στην οποία θα παραστεί η σύζυγος του φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες- γιατί, άκουσον – άκουσον, συμπίπτει χρονικά η εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών!!!

Ποιοι είναι όμως οι συνωμότες που επιχειρούν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά την κατάσταση στη Βενεζουέλα προκειμένου να ταυτίσουν τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με το καθεστώς του Νικολά; Κατ’ αρχάς η Δεξιά, ο αρχηγός της και όλοι οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, που ως συνήθως διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα σενάρια αποσταθεροποίησης. Κοντά τους οι επιχειρηματίες(γενικώς και αορίστως) και οι ισχυροί καναλάρχες. Προφανώς οι εμπνευστές αυτού του σεναρίου ξεπερνούν σε ευρηματικότητα ακόμα και τον μετρ του είδους Τζον λε Καρέ. Αν και περισσότερο θυμίζει Ζεράρ Ντε Βιλλιέ, αλλά τέλος πάντων δεν θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό σ’ αυτή την ιστορία είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω αυτού του σεναρίου να εμφανισθεί ως θύμα διεθνούς συνωμοσίας.

Προσωπικά δεν με αιφνιδιάζει η αποκάλυψη του “εισαγόμενου σχεδίου πόλωσης από την αντιπολίτευση”. Άλλωστε υπενθυμίζω ότι κάπως έτσι, σε κάποιες άλλες εποχές στη χώρα μας, αντιδρούσαν όσοι πίσω από διαμαρτυρίες που διοργανώνονταν από έλληνες αντιστασιακούς στη Ρώμη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και αλλού, έβλεπαν συνωμοσίες αποσταθεροποίησης του καθεστώτος. Ωστόσο αν υιοθετηθεί το σενάριο πως η αντιπολίτευση και οι ισχυροί καναλάρχες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά το χάος στο οποίο βυθίζεται η Βενεζουέλα, μήπως μπορούν να μας πουν οι ευφάνταστοι “σεναριογράφοι” γιατί ο κόσμος στη Βενεζουέλα είναι τόσο χαρούμενος ώστε να ποδοπατιέται για ένα μπουκάλι γάλα; Όπως επίσης γιατί σε μια δημοκρατία ένας πολιτικός, όπου κι αν ανήκει ό,τι κι αν πιστεύει, είναι στη φυλακή;

Το σενάριο δεν ασχολείται με τέτοιου είδους λεπτομέρειες, που κατά τους εμπνευστές του αποτελούν σχέδιο αντιδραστικών κύκλων του “φιλελεύθερου μετώπου”. Ο λαός δεν ξέρει το συμφέρον του και ο Λόπες υποκινείται από μυστικές υπηρεσίες για να ρίξει τον ηγέτη της επανάστασης. Κάτι τέτοια έλεγε και το καθεστώς των συνταγματαρχών για το Πολυτεχνείο και κάπως έτσι συκοφαντούσε τον Αλέκο Παναγούλη. Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε… από τη δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά είναι κατάντια για τους νοήμονες αριστερούς να καταπίνουν αμάσητες ιστορίες, που αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε αθλιότητες που υπέστησαν στο παρελθόν οι ίδιοι από αντίστοιχης έμπνευσης και επινόησης σενάρια.

Μπορεί όλα αυτά να προκαλούν γέλιο, όπως κλαυσίγελο προκαλούν και οι περισσότεροι “ριμαδούροι” της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να προβληματίσει κάθε υγιή δημοκράτη (αριστερό, δεξιό, κεντρώο) το γεγονός ότι αντί να ασχολείται με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη χώρα επιχειρείται ο διασυρμός και η συκοφάντηση του αγώνα του λαού της Βενεζουέλας, ενώ συγχρόνως ενοχοποιείται η αντιπολίτευση στην Ελλάδα γιατί δήθεν συμμετέχει σ’ ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Ραχόι(;) και ο Ριβέρα(;) στην Ισπανία για να πληγούν οι Ποδέμος και μέσω αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτές τις ανοησίες- που ειλικρινά αδικούν τον Τσίπρα ενώ παράλληλα επιταχύνουν τη φθορά της κυβέρνησής του- το “ποιοι” και το “γιατί” αντί να αναζητούνται στον “αλαζονικό και εκδικητικό Λόπες”, όπως τον εμφανίζουν, τη σύζυγο του Λίλιαν Τίντορι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ραχόι και τον Ριβέρα, πρέπει να αναζητηθούν στα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τώρα, αν κάποιοι υπουργοί και βουλευτές θυμίζουν Μαδούρο με το ύφος και τη συμπεριφορά τους, δεν συνεπάγεται ότι εξυφαίνεται σχέδιο ταύτισης του Τσίπρα με τον Μαδούρο. Σε τελευταία ανάλυση ο Αλέξης Τσίπρας, αργά ή γρήγορα, όλους αυτούς θα τους αλλάξει. Ενδεχομένως να αλλάξει και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί όμως-κάποιοι υπουργοί και κάποια στελέχη- δεν μπορούν και δεν θέλουν να αλλάξουν.

*O Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα