Κατσίκης σε ατζέντα Ερντογάν

Κατσίκης σε ατζέντα Ερντογάν
O βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης eurokinissi

Η αντιδημοκρατική δήλωση Κατσίκη δεν αποτελεί απλά βόμβα για την κυβέρνηση αλλά υιοθετεί και την ατζέντα Ερντογάν

“Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση”.

Η παραπάνω δήλωση Κατσίκη το πρωί της Τετάρτης βάζει αντιδημοκρατικές φωτιές στο πολιτικό προσκήνιο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ λίγο πολύ προτείνει κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών η οποία θεωρείται θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η άκρως επικίνδυνη για τα δημοκρατικά ήθη, δήλωσή του, συνεπικουρείται δε από τον όρο “όμηροι”, τον οποίο χρησιμοποιεί και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος. “Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας, Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κατσίκης πρότεινε ακόμη να ζυγίσουμε “το όφελος και τη ζημιά”, εκτιμώντας πως η παράκαμψη της Δικαιοσύνης από Ελλάδα και Τουρκία, θα ήταν μια κάποια λύση. Προφανώς και μία τέτοια περίπτωση θα δημιουργούσε αδιανόητα δεδικασμένα που δεν εναρμονίζονται με το πολίτευμα της δικής μας χώρας. Αντιθέτως βέβαια, ο Ερντογάν έχει πολλάκις παρακάμψει τις δικαστικές αρχές του δικού του κράτους με πολιτικές παρεμβάσεις του. Ή αντιστοίχως, αλλάζει το Σύνταγμα κατά το δοκούν για να ενδυναμωθεί ο ίδιος.

Μάλιστα σήμερα, ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας του για τα όσα ειπώθηκαν στη Βάρνα μεταξύ του ιδίου και των ευρωπαίων αξιωματούχων, δήλωσε πως δεν είναι “ανώτερος των δικαστικών αρχών”, ωστόσο κατηγόρησε την ΕΕ για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

“Εμείς ασφαλώς δεν διασυνδέουμε τα δύο θέματα. Αλλά εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν βγάζουν άχνα γι αυτό το θέμα λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας τον τόνο με τον οποίο συντονίζεται και ο Κώστας Κατσίκης.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κατσίκης κάνει “φάλτσα” που προβληματίζουν την κυβέρνηση. Ο ίδιος, καταψηφίζοντας το Σύμφωνο Συμβίωσης τόνιζε πως “η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς”, χαρακτηρίζοντας “σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους” τους ομοφυλόφιλους.

“Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί;”, δήλωνε ακόμη εντός της Βουλής, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματός του να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής. Η ερώτησή του βέβαια ήταν ρητορική, μιας και απαντώντας στον αντιδρώντα βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδη, συμπλήρωνε: “Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας”.

Σημειώνεται τέλος πως ο κ. Κατσίκης δηλώνει ευθαρσώς πως θα καταψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση για την ονοματοδοσία της πΓΔΜ που θα εμπεριέχει εντός της τον όρο “Μακεδονία”, σε οποιαδήποτε μορφή του.

Μια θέση που αποτελεί και πάγια θέση των ΑΝΕΛ συνολικά, αλλά και δυσεπίλυτο γρίφο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Δεμέτης είναι αρχισυντάκτης του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα