Γυμνάστρια ετών… 76, κράτησε μία ολόκληρη πολυκατοικία fit στο Μπουένος Άιρες

Γυμνάστρια ετών… 76, κράτησε μία ολόκληρη πολυκατοικία fit στο Μπουένος Άιρες
Η 76χρονη γυμνάστρια

Έδειχνε ασκήσεις από τον προαύλιο χώρο και οι γείτονες την ακολουθούσαν. Αναμφίβολα, η γειτόνισσα που ο καθένας μας θα ήθελε να έχει.

Η γυμναστική μονοπώλησε το ενδιαφέρον και την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων την περίοδο της καραντίνας, αποτελώντας την “απόδραση” από τον εγκλεισμό στο σπίτι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η καθημερινή άσκηση ήταν κοινή καθημερινή δραστηριότητα για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο παρέμεινε μία μοναδική διέξοδος, αφού οι συναθροίσεις δεν επιτρέπονταν. Τι έλειψε; Η ύπαρξη ενός ηγέτη και η έμπνευση για μία ιδέα όπως αυτή που είχε η Ίρμα Μογκιλέφσκι στο Μπούενος Άιρες, που έδειξε ότι η γυμναστική μπορεί να γίνει ομαδικά χωρίς την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Η ηλικίας 76 ετών (!) γυμνάστρια ένωσε την ανάγκη για άσκηση και επικοινωνία μίας ολόκληρης πολυκατοικίας, την οποία μετέτρεψε σε ένα ασφαλές γυμναστήριο. Κάθε μέρα, έπαιρνε τη θέση της στον προαύλιο χώρο και έδειχνε αερόβιες ασκήσεις στους γείτονές της, που την ακολουθούσαν ευλαβικά.

“Ωθούμε ο ένας τον άλλον. Όταν κάποιος χαλαρώνει ή βαριέται τον ωθούμε να συνεχίσει. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που φαίνονται ότι δεν είναι πνευματικά καλά, οπότε τους έχει βοηθήσει όλα αυτό”, είπε η 76χρονη.

“Είναι σαν το ψωμί που αγοράζουμε καθημερινά. Η καθημερινή μας δραστηριότητα. Μία μέρα μάς είπε η Ίρμα πως ήταν κουρασμένη και της είπα ότι την περίμενα όλη μέρα”, ανέφερε μία από τις “μαθήτριές” της.

Δείτε το video:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα