Μελισσοκόμος φτιάχνει ηλεκτρονική μουσική με ήχους από τις κυψέλες του!

Μελισσοκόμος φτιάχνει ηλεκτρονική μουσική με ήχους από τις κυψέλες του!
Ο Bioni Samp Ο Bioni Samp

Τον λένε Bioni Samp, μένει στο Λονδίνο και τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με τους ήχους των μελισσών στις κυψέλες του για να φτιάξει μουσική. Ο λόγος; Ιερός. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο. Δείτε τα video.

Η αυτοσχέδια μουσική και η μίξη φυσικών μέσων που εντάσσονται στον ηλεκτρονικό ήχο έχει απασχολήσει και εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες.

Ο Bion Samp, ωστόσο, είναι ένας πολύ διαφορετικός μουσικός. Αφενός γιατί δεν είναι μόνο μουσικός, αφετέρου γιατί χρησιμοποιεί τη μουσική του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την μεγαλύτερή του αγάπη: Τις μέλισσες.

Είναι μελισσοκόμος, μένει στο Λονδίνο και τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιεί τις κυψέλες του και επεξεργάζεται τον ήχο των μελισσών του, ο οποίος εν συνεχεία εντάσσεται και εμπλουτίζει τις μουσικές του. Με ένα ειδικό σύστημα λαμβάνει τον ήχο από τις κυψέλες και χρησιμοποιεί τους ήχους για να φτιάξει ηλεκτρονικά τραγούδια, τα οποία εν συνεχεία ανεβαίνουν στο youtube, στο Spotify ή παίζονται ακόμη και live για το κοινό του. Εκεί μάλιστα, εμφανίζεται χωρίς να αποκαλύπτει το πρόσωπό του, φορώντας την ειδική στολή μελισσοκόμου!

Ο Bioni Samp βέβαια, πέρα από το ενδιαφέρον που βρίσκει στον πειραματισμό γύρω από την ηλεκτρονική μουσική και τον συνδυασμό των παράξενων ήχων των μελισσών, στοχεύει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από το μουσικό αποτέλεσμα Θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την πρώτη μεγάλη του αγάπη, πριν από τη μουσική: Τις μέλισσες και την προστασία τους. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει πετύχει τον σκοπό του, αφού η μουσική του έχει ήδη μεγάλη απήχηση.

Ορίστε και ένα μουσικό δείγμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα