Παιδί 10 ετών σώθηκε από πνιγμό ακολουθώντας συμβουλές από ντοκιμαντέρ

Παιδί 10 ετών σώθηκε από πνιγμό ακολουθώντας συμβουλές από ντοκιμαντέρ
Το Σκαρμπόροου στο Βόρειο Γιορκσάιρ στην Αγγλία shutterstock

Ο μικρός, που παρασύρθηκε από την παλίρροια και τους ανέμους, κατάφερε να μείνει ήρεμος και να ακολουθήσει με ακρίβεια τις συμβουλές που είχε δει σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σωτήριο αποδείχτηκε για ένα 10χρονο αγόρι στην Αγγλία η προσεκτική παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ, καθώς χάρη σε όσα άκουσε και είδε σε αυτό, κατάφερε να επιζήσει για παραπάνω από μία ώρα στη θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο Βόρειο Γιορκσάιρ, όπως αναφέρει το BBC. Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία του, αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές, με τους διασώστες να το βρίσκουν μία και πλέον ώρα αργότερα να είναι ανάσκελα στην επιφάνεια της θάλασσας, με τα χέρια και τα πόδια απλωμένα, και να φωνάζει βοήθεια.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Royal National Lifeboat Institution, οι ενέργειες του μικρού αγοριού είναι αυτές που συνιστώνται σε οποιονδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στο νερό. Ο οργανισμός ανέφερε ότι το παιδί παρασύρθηκε από την παλίρροια και τον άνεμο και διακομίστηκε για προληπτικό έλεγχο στο νοσοκομείο της πόλης.

“Μας είπαν ότι παρακολουθούσε επιχειρήσεις διάσωσης στο ντοκιμαντέρ του BBC, Saving Lives at Sea και είχε ακολουθούσε ότι τις συμβουλές που δίνονταν σ΄ αυτή” δήλωσε διασώστης και πρόσθεσε: “Αισθανόμαστε μεγάλο δέος γι’ αυτό το απίστευτο παιδί, το οποίο κατάφερε να παραμείνει ήρεμο και να ακολουθήσει με ακρίβεια συμβουλές κάτω υπό τρομακτικές και αγχώδεις συνθήκες. Αν δεν το είχε κάνει, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα