ΗΠΑ

Γέννησε ενώ ήταν σε τεχνητό κώμα και τώρα κρατά το παιδί της για πρώτη φορά

Κορονοϊός: 11 ημέρες αφού το παιδί της ήρθε στον κόσμο ενώ εκείνη βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, η Γιανίρα το συνάντησε για πρώτη φορά
Κορονοϊός: 11 ημέρες αφού το παιδί της ήρθε στον κόσμο ενώ εκείνη βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, η Γιανίρα το συνάντησε για πρώτη φορά NEWS12

Συγκινεί η ιστορία της Γιανίρα. Βρισκόταν σε τεχνητό κώμα για να γεννήσει, αφού μολύνθηκε από κορονοϊό. Ενώ κανείς δεν ήξερε αν θα επιβιώσει, 11 μέρες μετά πήρε το παιδί της στην αγκαλιά της.

Η 36χρονη Γιανίρα Σοριάνο, κάτοικος Νέας Υόρκης που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, είδε για πρώτη φορά την Τετάρτη το παιδί της, που ήρθε στον κόσμο ένδεκα ημέρες νωρίτερα, με καισαρική που αποφασίστηκε εσπευσμένα, ενώ εκείνη βρισκόταν σε τεχνητό κώμα.

Η Γιανίρα πέρασε 11 ημέρες διασωληνωμένη. Ανέρρωσε "ως εκ θαύματος" και την Τετάρτη είδε για πρώτη φορά το τέταρτο παιδί της, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου Σάουθσαϊντ.

ADVERTISING

"Δεν ξέραμε εάν θα επιζούσε. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής δεν επιζούν", εξήγησε ο γιατρός Μπέντζαμιν Σουάρτς.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε τις τελευταίες ημέρες και, εν μέσω επιφωνημάτων χαράς και χειροκροτημάτων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βγήκε χθες από το νοσοκομείο πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο σύζυγός της, που την περίμενε φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, όπως κι εκείνη, μετέφερε από τη δική του αγκαλιά στη δική της τον μικρό τους γιο, τον Ουόλτερ.

Η Γιανίρα βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης όταν μολύνθηκε, όπως και ο σύζυγός της. Εισήχθη σε νοσοκομείο, της χορηγήθηκε οξυγόνο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Οι γιατροί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να την ενημερώσουν ότι θα προχωρούσαν σε καισαρική, κάτι που αποφάσισαν διότι ανησυχούσαν πως η έλλειψη οξυγόνου έθετε σε κίνδυνο το παιδί της.

«Όλα χειροτέρεψαν λίγο πριν γίνει η καισαρική και διασωληνώθηκε. Δεν είχε τις αισθήσεις της όταν γεννήθηκε ο γιος της», σημείωσε ο γιατρός Σουάρτς. Ο μικρός Ουόλτερ, γεννημένος λίγο πρόωρα, πάει καλά. Αφού διακομίστηκε σε βρεφοκομείο της Νέας Υόρκης όσο η μητέρα του νοσηλευόταν, ενώθηκε εντέλει χθες με την οικογένειά του.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: