"Αξιόμαχη η ΔΙΑΣ"

"Αξιόμαχη η ΔΙΑΣ"

Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ επισημαίνει πως η ομάδα ΔΙΑΣ εξακολουθεί να αποτελεί αξιόμαχο επιχειρησιακό σχηματισμό. Με αυτό τον τρόπο δίνει απάντησε σε δημοσιεύματα στον Τύπο

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι η ομάδα ΔΙΑΣ "συνεχίζει να αποτελεί ένα αξιόμαχο επιχειρησιακό σχηματισμό, ενώ η δύναμη και ο αριθμός των ομάδων παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα".

Είκοσι δύο συλλήψεις και 87 προσαγωγές κατά μέσο όρο την ημέρα γίνονται από την ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε πρόσφατα δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την επάρκεια, την επιχειρησιακή ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η ομάδα ΔΙΑΣ "συνεχίζει να αποτελεί ένα αξιόμαχο επιχειρησιακό σχηματισμό, ενώ η δύναμη και ο αριθμός των ομάδων παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα".

Τονίζει, επίσης, ότι "οι μικρές αυξομειώσεις που, κατά καιρούς, παρουσιάζονται στον αριθμό των ομάδων στο Λεκανοπέδιο των Αθηνών σχετίζονται με ανυπέρβλητες αιτίες ή διοικητικής φύσεως θέματα (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες του προσωπικού, μεταθέσεις, εκπαιδεύσεις κ.λπ.)".

Επιπλέον, αναφέρεται ενδεικτικά ότι την 31η-1-2011 επιχειρούσαν 344 ομάδες, την 5η-12-2011 350 ομάδες και 372 την 6η-12-2011.

Εν τω μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στις ομάδες ΔΙΑΣ εβδομήντα αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής και άλλου προσωπικού για το επόμενο στάδιο στελέχωσης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της ομάδας ΔΙΑΣ, στη φετινή χρονιά, διαπιστώνονται αυξημένα ποσοστά επιχειρησιακής ανταπόκρισης, σε όλους τους τομείς και ειδικότερα:

Από την 1η-1-2011 οι ομάδες πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 654 συλλήψεις το μήνα.

Συνολικά, μέχρι τέλους Νοεμβρίου οι αστυνομικοί της υπηρεσίας πραγματοποίησαν 7.194 συλλήψεις.

Οι 222 περιπτώσεις αφορούν ληστείες και οι 1.241 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ για ναρκωτικά συνελήφθησαν 802 άτομα, για όπλα 397. Ακόμα συνελήφθησαν, το ίδιο χρονικό διάστημα, 2.472 φυγόποινοι και 1.508 μη νόμιμοι μετανάστες.

Τέλος, μέσα στο 11μηνο έχουν ελεγχθεί 358.613 οχήματα και 481.711 άτομα, με μέσο όρο 1.087 οχήματα και 1.460 άτομα την ημέρα, με το προσωπικό της ΔΙΑΣ να έχει προσαγάγει 28.577 άτομα και δέχεται ημερησίως 521 κλήσεις την ημέρα (μέσος όρος).

SHARE:

24Media Network