Η Διαύγεια 'κλάταρε'. Μόνο μία ανάρτηση το 2015!

Η Διαύγεια 'κλάταρε'. Μόνο μία ανάρτηση το 2015!

Χωρίς αναρτήσεις παραμένει η ιστοσελίδα "Διαύγεια" στα social media, σχεδόν από το 2014. Το χρονικό της εγκατάλειψης και οι καταγγελίες

Πριν μερικούς μήνες, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, έστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία που εμπεριείχε «εξαιρέσεις» από την υποχρέωση ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο διαδίκτυο, μια πράξη που πολλοί ερμήνευσαν τότε ως υπονόμευση της λειτουργίας του προγράμματος της Διαύγειας.

Ακολούθησαν καταγγελίες του πρ. αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, δεν ανάρτησε τους λογαριασμούς των παραστάσεων της χρονιάς στη «Διαύγεια», αλλά έστειλε δύο διαφορετικούς απολογισμούς, όταν του ζητήθηκε από το υπουργείο…

Και αυτό ήταν – όπως είπε – μια μόνο περίπτωση ενδεικτική της προσπάθειας ορισμένων φορέων να αποφεύγουν την εφαρμογή του νόμου για διάφορους λόγους.

«Ο μαλακός πυρήνας του κράτους, όπως είναι τα θέατρα και κάποιοι οργανισμοί, γενικά δεν αναρτούν τις πράξεις τους στη “Διαύγεια”. Κάποιοι μικροί δήμοι επικαλούνται έλλειψη προσωπικού. Μεγαλύτεροι δήμοι και κάποιες υπηρεσίες έχουν διασυνδέσει τα συστήματά τους με το πρωτόκολλο API και δεν χρειάζεται καν να απασχολήσουν προσωπικό γι’ αυτήν τη δουλειά –όλα γίνονται αυτόματα», εξηγεί ο κ. Μιχάλης Βαφόπουλος, επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής του «Δημόκριτου» και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Μόνο που το πρόβλημα αντί να λύνεται… διαιωνίζεται! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σελίδας της Διαύγειας στα Social Media, που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να προάγει την έννοια της διαφάνειας και στο χώρο των κοινωνικών δικτύων.

Όπως θα διαπιστώσετε κάνοντας, η Δι@γεια «κλάταρε» αφού μόνο μία ανάρτηση έχει γίνει ολόκληρο το 2015 και αυτή ήταν στις 6/7! Η αμέσως  προηγούμενη ήταν στις 23/12/14.

 

Περισσότερα στην aftodioikisi.gr:

Μετά το νταούλι και το ζουρνά… «έβγαλε» κρητικό πιστόλι ο Τσίπρας

Πρωτοφανές συμβάν στο δημαρχείο Καλαμπάκας με «πρωταγωνιστές» τον δήμαρχο και τον πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας

SHARE:

24Media Network