Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γροιλανδία, Λιώσιμο πάγων

Φωτογραφία της Ημέρας: Η Γροιλανδία "λιώνει"

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του όγκου πάγου που χάθηκε. Εκτιμάται ότι ένα δισεκατομμύριο τόνοι (ένας γιγατόνος) λιωμένου πάγου ισούται με περίπου 400.000 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Λέων Τρότσκι

Η φωτογραφία της ημέρας: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Λέων Τρότσκι

Ηγετική μορφή της Οκτωβριανής Επανάστασης, θεωρητικός του Μαρξισμού, ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, ο Λέων Τρότσκι άφησε σαν σήμερα την τελευταία του πνοή. Δολοφονήθηκε όχι από εχθρό, αλλά από "σύντροφο" Κομμουνιστή.

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, 2004

Φωτογραφία της Ημέρας: Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Αθήνα

Κι όμως, πέρασαν 15 χρόνια. Ήταν Παρασκευή, η μέρα που όλη η χώρα είχε καθηλωθεί στις οθόνες των τηλεοράσεων για να παρακολουθήσει το γεγονός - αν όχι της δεκαετίας- της χρονιάς έστω: Την τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Σύνθημα σε τοίχο για τους Beatles

Η Φωτογραφία της Ημέρας: Ένα Αντι-Beatles μήνυμα σε τοίχο

"Είμαστε πιο δημοφιλείς από τον Χριστό", δήλωνε ο John Lennon το 1966, μία φράση που έμελλε να πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις: ραδιοφωνικοί σταθμοί σταματούν να παίζουν τραγούδια των Beatles, κόσμος αντιδρά και χιλιάδες δίσκοι καίγονται στη φωτιά.

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων

Ημέρα Μνήμης: Σαν σήμερα 2 Αυγούστου το Ολοκαύτωμα των Ρομά

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στους Ρομά. Την κοινότητα που υπήρξε άλλο ένα θύμα της αγριότητας της Ναζιστικής Γερμανίας μαζί με τους Εβραίους, τους ανάπηρους, τους κομμουνιστές και πολλούς άλλους.

Φωτογραφία σοκ από τη Συρία: 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της πριν ξεψυχήσει

Φωτογραφία σοκ από τη Συρία: 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της πριν ξεψυχήσει

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει μια φωτογραφία από τη Συρία. Ένα 5χρονο κορίτσι αρπάζει από τα ρούχα την 7 μηνών αδελφή της, ενώ κρέμεται από τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου της σπιτιού.

16 Ιουλίου 1969, Αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη

Η φωτογραφία της ημέρας: Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο για την ανθρωπότητα

Η σημερινή φωτογραφία μας μεταφέρει 50 χρόνια πίσω, στις 16 Ιουλίου, όταν εκατομμύρια μάτια είχαν προσηλωθεί στις οθόνες των τηλεοράσεων για να παρακολουθήσουν ένα ιστορικό βήμα: Το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη.

Συνέντευξη Τύπου δύο Λιβανέζων  που έκαναν αεροπειρατεία σε πτήση Αθήνας προς Ρώμη, στις 14 Ιουλίου 1985

Η φωτογραφία της ημέρας: Αεροπειρατεία 17 ημερών με αφετηρία την Αθήνα

Η σημερινή φωτογραφία λειτουργεί σαν υπενθύμιση μίας από τις μακρότερες σε διάρκεια αεροπειρατείες. Διήρκησε 17 ημέρες κατά τις οποίες δύο σιίτες κατέλαβαν την πτήση 847 από την Αθήνα προς Ρώμη.

Σαν Φρανσίσκο, 13 Ιουλίου 1984

Η φωτογραφία της ημέρας: Οι πορείες για την κάνναβη που ήταν νόμιμη μέχρι το 1913

Η σημερινή φωτογραφία μας γυρνάει πίσω στον χρόνο και μας μεταφέρει στο Σαν Φρανσίσκο στις 13 Ιουλίου του 1984, σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.