Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ παρακρατούσε έσοδα από δελτία παιχνιδιών

Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ παρακρατούσε έσοδα από δελτία παιχνιδιών

Ιδιοκτήτης πρακτορείου στη Ρόδο αντί να παραδίδει στον ΟΠΑΠ τα χρήματα από τα δελτία τυχερών παιχνιδιών που έπαιρναν πελάτες, τα έβαζε στην τσέπη του. Παρακράτησε περίπου 89.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου βρέθηκε ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Ρόδο, ο οποίος υπεξαίρεσε περίπου 89.000 ευρώ από δελτία τυχερών παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2001 και το 2002 ο ιδιοκτήτης εισέπραττε από παίκτες διάφορων τυχερών παιχνιδιών αλλά τα χρήματα αντί να τα παραδίδει ως όφειλε στον ΟΠΑΠ, τα παρακρατούσε. Όπως διαπιστώθηκε το ποσό που έβαλε στην τσέπη του έφτασε τα 88.946,48 ευρώ.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε την πράξη του, ισχυριζόμενος όμως ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εισέπραξε τα χρήματα από τους πελάτες του πρακτορείου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση, εμπιστευομένου στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου που υπερβαίνει συνολικά τα 73.000 ευρώ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

SHARE:

24Media Network