Ιερέας "χοροστάτησε" σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Ενας Ιερέας κλειδώνει την εξώπορτα εκκλησίας σε στιγμιότυπο απο το κέντρο της Αθήνας στις 25 Νοεμβρίου του 2008        ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Ενας Ιερέας κλειδώνει την εξώπορτα εκκλησίας σε στιγμιότυπο απο το κέντρο της Αθήνας στις 25 Νοεμβρίου του 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Αρχαία αντικείμενα και ένα σπάνιο αραβικό χειρόγραφο βρέθηκαν στην κατοχή τεσσάρων Κρητικών αρχαιοκάπηλων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας ιερέας

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, ένας ιερέας από το νομό Ηρακλείου και ακόμη τρεις Κρητικοί, είναι μεταξύ των 6 συνολικά ατόμων, που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Ο ιερέας από την περιοχή Λαράνι, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει, μεταξύ άλλων, σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες ένα πολύτιμο αραβικό χειρόγραφο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα Κοράνι με χρυσές επιγραφές, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος ιερέας από την Κρήτη,  ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει για την Αθήνα αλλά για άγνωστο ακόμα λόγο, δεν έκανε το ταξίδι αυτό.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο, πώς το χειρόγραφο αυτό βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων.

Μέχρι τώρα πάντως, το μόνο που έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι ότι στη  διάρκεια επιχείρησης από την Ασφάλεια Αττικής, συνελήφθησαν έξι άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία προϊστορικά χάλκινα αντικείμενα, μάλλον κρητικής προέλευσης, μια μετάλλινη σφραγίδα και ένα χειρόγραφο στην αραβική γλώσσα.

SHARE:

24Media Network