Εκατοντάδες συλλήψεις μαθητών στη Γαλλία – Σάλος με τα βίντεο

Εκατοντάδες συλλήψεις μαθητών στη Γαλλία – Σάλος με τα βίντεο
Mαθητές μπροστά από φλεγόμενο κάδο AP

Οι συλλήψεις μαθητών στη Γαλλία είναι εκατοντάδες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές γίνονται προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Είναι, πλέον, κάτι παραπάνω από φανερό ότι το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” επηρεάζει σαφώς και τη στάση της γαλλικής νεολαίας και κυρίως των μαθητών.

Με αφορμή λοιπόν το νόμο που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση Μαρκόν για την αυστηροποίηση του πλαισίου βάσει του οποίου γίνεται η εισαγωγή στα γαλλικά πανεπιστήμια, οι μαθητές αρχίσουν να ξεσηκώνονται. Και ο ξεσηκωμός προκαλεί την αντίδραση των γαλλικών αρχών η οποία πολλές φορές είναι άτσαλη.

Μόνο την Τετάρτη συνελήφθησαν 32 μαθητές σε όλη τη γαλλική επικράτεια ενώ περίπου 100 γυμνάσια βρίσκονται υπό κατάληψη. Την Πέμπτη οι συλλήψεις έφτασαν τις 142.

Το γύρο του κόσμου έκανε επίσης την Πέμπτη το video με τους δεκάδες μαθητές να βρίσκονται γονατισμένοι και με τα χέρια στα κεφαλιά μετρά από εντολές της αστυνομίας ενώ άλλο βίντεο δείχνει μαθητές να οδηγούνται με χειροπέδες στις κλούβες της αστυνομίας.

Αμφότερες οι περιπτώσεις προκάλεσαν τεράστιο προβληματισμό αλλά και έντονη κριτική στη στάση των γαλλικών αρχών η οποία στηλιτεύεται εντός και εκτός Γαλλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα