Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Υποχωρεί ο παγετός

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Υποχωρεί ο παγετός
Ο καιρός στην παραλία του Π. Φαλήρου Eurokinissi

Ο παγετός θα υποχωρήσει και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο και περιορισμός του παγετού κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά και βορειοανατολικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με λίγα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Καιρός Παρασκευή

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Σάββατο

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στο Αιγαίο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 12 με βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα