Αίθριος καιρός το Σάββατο – Μελτέμι στο Αιγαίο

Αίθριος καιρός το Σάββατο – Μελτέμι στο Αιγαίο
Η παραλία της Καραθώνας στην Αργολίδα Eurokinissi

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα  για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά  7 μπ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο

 

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 και  στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 31  βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός   

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά  6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις   

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ  νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις  27/6/2009 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες. Το 2015 εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος στην Αγ. Μαρίνα Χανίων, υδροσίφωνας στα Χανιά και είχαμε πλημμύρες στην Κύμη και το Ρέθυμνο. Δύο τραυματίες από κεραυνό στον Ψηλορείτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα