Αλλάζει απότομα ο καιρός, κρύο και χιόνια τις επόμενες μέρες

Αλλάζει απότομα ο καιρός, κρύο και χιόνια τις επόμενες μέρες
Τσουχτερό το κρύο στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Ο υδράργυρος θα παραμείνει περίπου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα σε χαμηλό υψόμετρο.

Από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού 12ωρου για από Τρίτη 1200 έως Τετάρτη 0000UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Τρίτη 12:00 έως Τετάρτη 00:00 UTC

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Όπως παρατηρούμε στους χάρτες του υετού τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως νοτιότερα, αλλά παρόλα αυτά επειδή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα έρθουν ακόμη ψυχρότερες αέριες μάζες οι χιονοπτώσεις ενδέχεται τοπικά να είναι πυκνές στην Εύβοια, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει κυρίως στη Κεντρική Εύβοια μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα) . Στην Αττική ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται στο ίδιο χρονικό διάστημα με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα.

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού 12ωρου από Τετάρτη 0000 έως Τετάρτη 1200UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Τετάρτη 0000 έως Τετάρτη 1200UTC

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα προοδευτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Τετάρτη 1200 έως Πέμπτη 0000UTC

Την Τετάρτη το κρύο θα είναι έντονο σε όλη χώρα και σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης από αργά το βράδυ.

 

Προβλεπόμενες θερμοκρασίες για την Τετάρτη 26/12

Ο παγετός θα διατηρηθεί και την Πέμπτη στα ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός .

 

Προβλεπόμενες θερμοκρασίες για την Πέμπτη 27/12

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς , όπου σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα θα επικρατήσει τοπική συννεφια και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα