Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στα Τρίκαλα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια και τοπικές ομίχλες. Κατά τα άλλα προβλέπεται εξασθένηση των βορείων ανέμων, που τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στην μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού προβλέπεται πλέον επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές και υπάρχει τάση για βροχές από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις βραδινές ώρες λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα