Πάσχα 2019: Άνοδος της θερμοκρασίας την Μεγάλη Εβδομάδα

Πάσχα 2019: Άνοδος της θερμοκρασίας την Μεγάλη Εβδομάδα
Σύννεφα στον ουρανό σε περιοχή της Κοζάνης Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Κυριακή των Βαΐων

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα δυτικά και τη Μακεδονία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα δυτικά. Σε άνοδο στα ανατολικά.

Μ. Δευτέρα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στα δυτικά το απόγευμα. Το βράδυ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

Μ. Τρίτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα νότια.

Μ. Τετάρτη

Καιρός: Σχετικά βελτιωμένος. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και στα κεντρικά και νότια παροδικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

 

 

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα