Απότομη αλλαγή καιρού – Έρχονται κρύο και χιόνια

Απότομη αλλαγή καιρού – Έρχονται κρύο και χιόνια
Κύματα σκάνε στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες. Λιγότερα φαινόμενα θα έχουμε την Παρασκευή.

Αισθητή και πτώση θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη. Την Τετάρτη με το πέρασμα των συστημάτων ανατολικότερα θα εισβάλλουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο στην ανατολική και στη βόρεια Ελλάδα και θα έχουμε μέγιστες τιμές περί τους 11 με 12 βαθμούς στα κεντρικά και μόνο στα νότια νησιωτικά τμήματα θα φτάσουμε τους 16 με 17 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Το χαμηλό το οποίο οργανώνεται στο Τυρρηνικό πέλαγος την Πέμπτη θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Πάντως επειδή θα συνοδεύεται με νοτιάδες, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

Λιγότερα φαινόμενα θα έχουμε την Παρασκευή.

 

 

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού:

 

 

Η γενική εικόνα του καιρού για το επόμενο 15ήμερο

 

Η θερμοκρασία στο μετεώγραμμα της Αθήνας μας δείχνει ότι μετά την αισθητή πτώση που θα έχουμε μέχρι και την Πέμπτη, αργότερα θα παρουσιάσει άνοδο και από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι περίπου και τα Χριστούγεννα θα βρίσκεται περί τους 3-5 βαθμούς Κελσίου στη στάθμη των 850 mb(hPa). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε σε θερμοκρασίες περί τους 12 με 15 βαθμούς στην επιφάνεια.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν φαίνεται να έχουμε σημαντικές βροχοπτώσεις . Παρατηρείστε για άλλη μια φορά ακόμη το πώς αποκλίνουν τα τρεξίματα των μοντέλων μετά την Πέμπτη με έκτη ημέρα και οι τιμές αποκλίνουν σημαντικά. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα