Αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το Σάββατο

Αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το Σάββατο
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός  με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος δεν περιμένουμε κάποιο αξιόλογο σύστημα να επηρεάσει τη χώρα μας. Τρίτη προς Τετάρτη θα έχουμε ικανοποιητικές βροχές.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τη κεντρική  Ευρώπη με πολλά κέντρα.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο πάνω από τη χώρα μας, καθώς και το χαμηλό που αρχίζει να δημιουργείται στις ακτές της Τυνησίας.

 

Το Σάββατο θα έχουμε αυξημένη συννεφιά κυρίως στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη προβλέπεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα  φτάσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν ομίχλη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 16/11/ 2008 είχαμε ανεμοστρόβιλο στην Κέρκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα