Αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Βροχοκουρτίνα σε περιοχή της Πρέβεζας Eurokinissi

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Άστατος καιρός με περισσότερα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα που τοπικά στα βόρεια και τα κεντρικά θα είναι έντονα
  • Η θερμοκρασία θα υποχωρήσεις στους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 36 στο ανατολικό Αιγαίο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 και στα νότια μόνο 5 με 6 μποφόρ 

 

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 με 34 και  στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 36  βαθμούς Κελσίου.

Πιθανή αστάθεια στην Αθήνα

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται  άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.      

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: 5/7/1965 είχαμε 45°C στη Λάρισα, 40 στα Τρίκαλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα