Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο
Κακοκαιρία στην Πρέβεζα Eurokinissi

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια από το απόγευμα. Τελευταία ημέρα ζέστης στη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τα βόρεια πτώση της θερμοκρασίας.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ

  • Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια από το απόγευμα

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη που τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 39 , στις Κυκλάδες έως 34 και στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη έως 37 και 36 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός από το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός . Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα