Χιόνια και στην Αττική σήμερα – Πότε θα Φλεβαρίσει

Χιόνια και στην Αττική σήμερα – Πότε θα Φλεβαρίσει
Χιόνι στην Αθήνα, στιγμιότυπο από τους Αμπελόκηπους Eurokinissi

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις, αλλά και η πρώτη της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, θα πυκνώσουν.

Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια ακόμη και στην Αττική θα παρουσιάσει από σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις, αλλά και η πρώτη της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα σημειωθούν από τα 600 μέτρα και πάνω . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και αργότερα τοπικά 9 με 10 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο περί τα 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βοδειοδυτικοί 5-6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται την Παρασκευή έως το μεσημέρι ενώ αργότερα και κυρίως το Σάββατο θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού στην ανατολική Ελλάδα. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8-9 μποφόρ), κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα