Χιονοπτώσεις, ισχυρός παγετός και θυελλώδεις άνεμοι τη Δευτέρα – Πρόσκαιρη ύφεση πριν το μεσημέρι

Χιονοπτώσεις, ισχυρός παγετός και θυελλώδεις άνεμοι τη Δευτέρα – Πρόσκαιρη ύφεση πριν το μεσημέρι
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα Nick Paleologos / SOOC

Χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια κατά περιόδους πυκνές φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια στα ανατολικά ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού όπου θα βγει και ήλιος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 6/2/1968 σφοδρή θαλασσοταραχή στη Ρόδο προκαλεί ναυάγιο αμερικάνικου αντιτορπιλικού.
  • Το 2005 σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
  • Το 2006 είχαμε χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη.
  • Το 2012 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Πήλιο.
  • Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στα Σύβοτα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα