Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο σε Ελλάδα και Ευρώπη
Βροχή (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Με λίγες βροχές θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με βάση τα προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF).

 

Μόνο στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε τιμές βροχής λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ στην γειτονική Ιταλία οι βροχοπτώσεις θα κυμαίνονται σε επίπεδα 20-40mm βροχής πάνω από την μέση κλιματική τιμή.

Η εξέλιξη των βροχοπτώσεων από το ατμοσφαιρικό μοντέλο του Αμερικανικού συστήματος GFS συγκλίνει με την άποψη του Ευρωπαϊκού συστήματος προγνώσεων και αυτό εμφανίζεσαι στο video που ακολουθεί.

Στο πρώτο παρουσιάζουμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε όλη την Ευρώπη και στο δεύτερο για τον Ελληνικό χώρο.

Στις τοπικές προγνώσεις και σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του καιρού στην Αθήνα από πλευράς θερμοκρασιών θα βρισκόμαστε σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Σημειώνεται ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα (Νέα Φιλαδέλφεια) είναι 30.5 το πρώτο δεκαήμερο 29.6 το δεύτερο και 27.5 βαθμοί Κελσίου το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.


Με βάση το παραπάνω μετεώγραμμα της Αθήνας το οποίο μας δίνει την θερμοκρασία στην στάθμη των 850 mb (hPa) προσθέτοντας 15 βαθμούς μπορούμε να υπολογίσουμε την προβλεπόμενη θερμοκρασία στην επιφάνεια.

Έτσι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα βρισκόμαστε στα επίπεδα των 27 με 30 βαθμών (κανονικές τιμές) και μόνο την ερχόμενη Κυριακή-Δευτέρα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, με τιμές περί τους 23 με 25 βαθμούς.

Από πλευράς βροχοπτώσεων, λίγα ίχνη υετού φαίνεται να υπάρχουν μόνο προς το τρίτο δεκαήμερο , αλλά είμαστε μακριά μέχρι τότε .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα