Χριστούγεννα: Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και χιόνια

Χριστούγεννα: Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και χιόνια
Κόσμος περπατά στην πλατεία Συντάγματος Eurokinissi

Από τη Δευτέρα το μεσημέρι και από τα βόρεια ένα ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί νότια και θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες κυκλογέννεσης στο Αιγαίο. Το βράδυ των Χριστουγέννων θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα πελάγη. 

Εδώ και πολλές ημέρες έχουμε αναφέρει ότι μέχρι και τη Δευτέρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Από το βράδυ της Δευτέρας όμως και από το βορειοδυτικά θα έχουμε μεταβολή του καιρού από ένα σύστημα το οποίο θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου σε περίπου 36 ώρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την καιρική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Από τη Δευτέρα το μεσημέρι και από τα βόρεια ένα ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί νότια προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες κυκλογέννεσης στο Αιγαίο (δημιουργία χαμηλού). Το βράδυ της Τρίτης και θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα πελάγη.  

Από το μεσημέρι της Τρίτης οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια θα έχουν εισβάλλει στη Βόρεια Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται από το πρωί στα ορεινά σταδιακά θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

 

Το βράδυ της ημέρας των Χριστουγέννων το ψυχρό μέτωπο θα έχει «σαρώσει» όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή  πτώση της τάξεως των 8 περίπου βαθμών κατά μέσο όρο , ενώ θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο , καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος . Όπως παρατηρούμε στον χάρτη που ακολουθεί , το σύστημα θα κινηθεί ακόμη νοτιότερα , οπότε στη Βόρεια Ελλάδα από αργά το βράδυ θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι θερμοκρασίες όμως το βράδυ της Τρίτης θα πέσουν σημαντικά και η παγωνιά θα είναι έντονη.

 

Την Τετάρτη οι βροχές από το μεσημέρι θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδος εκτός από τα νότια ενώ στην Ανατολική Ελλάδα θα συνεχιστούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Παράλληλα θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και όπως μπορείτε να παρατηρήσετε σε όλα τα κεντρικά και τα βόρεια θα έχουμε μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες.

Στην Αττική θα έχουμε χιόνια στα ορεινά του νομού και πιθανόν και σε χαμηλότερο υψόμετρο μέσα στην Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία που τα Χριστούγεννα θα έχει μέγιστη τιμή τους 13 με 15 βαθμούς την Τετάρτη δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ την Τετάρτη θα υπάρχει μόνο παροδική συννεφιά και μέγιστη θερμοκρασία οι 5 με 6 βαθμοί Κελσίου

Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα και εξασθενούν σημαντικά οι άνεμοι, αλλά το κρύο θα διατηρηθεί και στα βόρεια και κεντρικά το πρωί θα σημειωθεί παγετός .Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Παρασκευή.  

 

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού έως το ερχόμενο Σάββατο:

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

 
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 23 Δεκεμβρίου του 1946 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα