Διατηρούνται οι νοτιάδες και ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Διατηρούνται οι νοτιάδες και ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία
Στιγμιότυπο από την παραλία του Φλοίσβου Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Λίγα φαινόμενα και στο ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 7 μποφόρ και τοπικά αργότερα στο Βόρειο Αιγαίο τα 7-8

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 , στο Αιγαίο6-7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7-8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα επίσης τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 8/1/2004 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -5°C στα Σπάτα Αττικής. Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές με 98 χιλιοστά βροχής στο Βαρθολομιό Ηλείας. – Το 2015 σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στην Άνδρο .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα