Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη υγρασία

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη υγρασία
Φθινοπωρινή άνοδος της θερμοκρασίας Eurokinissi

Θερμοκρασία πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Θερμοκρασία πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή -Τοπικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου

• Παροδικά νεφελώδης καιρός κυρίως στα δυτικά με λίγες βροχές – Αυξημένη σχετική υγρασία

• Οι νότιοιάνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς

Την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Οι νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά τα 5-6 μποφόρ μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 31 στην Κρήτη τους 33 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες βροχές και παροδικές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 6/10/2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες στα νότια προάστια της Αθήνας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα