Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Παρασκευή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Παρασκευή
Κακοκαιρία (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες θα παρατηρηθούν από το σήμερα το πρωί, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

1. Σήμερα Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Παρακάτω απεικονίζονται τα ύψη υετού που αφορούν το 12ωρο που προηγείται από αυτό που αναγράφεται στην ώρα ισχύος του χάρτη.

2. Την Παρασκευή τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία , ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες .

Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Τοπικά έντονα φαινόμενα την Παρασκευή – Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ αρκετές βροχές θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος σε όλη τη χώρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το μεσημέρι στα δυτικά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί), από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία (με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες), από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα