Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα χιονίσει και πόσο το τριήμερο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα βρέξει, πού θα χιονίσει και πόσο το τριήμερο
MotionTeam

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή από τα δυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιονιά στα ορεινά. Δείτε αναλυτικά κατά τόπους πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει και την πορεία των ανέμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα από σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 όπως αυτή περιγράφεται στο σχετικό έκτακτο Δελτίο. Στην παρακάτω δορυφορική φωτογραφία της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου Οκτωβρίου 2018 διακρίνεται η νέφωση που οφείλεται στην παρουσία του βαρομετρικού χαμηλού που μας επηρεάζει, ενώ στον χάρτη της ανώτερης ατμόσφαιρας διακρίνεται η διαταραχή στον χάρτη των 500 hPa.

Στον παρακάτω χάρτη υετού παρουσιάζονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο και περιγράφονται στο έκτακτο δελτίο. Τα ύψη βροχής αφορούν το 12ωρο από το μεσημέρι της Παρασκευής εως και το Σάββατο 00:00 UTC.

Προβλεπόμενα ύψη υετού από Παρασκευή 12:00 έως Σάββατο 00 UTC

 

Σχόλια για τις βροχοπτώσεις

Θα ακολουθήσουν παρακάτω 4 χάρτες οι οποίοι μας παρουσιάζουν τα ύψη βροχόπτωσης τα οποία αναφέρονται στο προηγούμενο 12ωρο από την ώρα που αναγράφει ο σχετικός χάρτης. Τα ύψη βροχής αντιστοιχούν στο επίπεδο επικινδυνότητας με πορτοκαλί χρωματικό δείκτη, όπως αυτός ορίζεται στα επίπεδα συναγερμού του συστήματος προειδοποιήσεων Meteoalarm.

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού από Σάββατο 00:00 έως Σάββατο 12:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού από Σάββατο 12:00 έως Κυριακή 00:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού από Κυριακή 00:00 έως Κυριακή 12:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη υετού από Κυριακή 12:00 έως Δευτέρα 00:00 UTC

 

Σχόλια για τις χιονοπτώσεις

Ακολουθούν οι χάρτες χιονόπτωσης με τα προβλεπόμενα ύψη χιονιού, ενώ τα υψόμετρα αναφέρονται στο έκτακτο Δελτίο. Είναι εμφανής η ένταση των χιονοπτώσεων στα κεντρικά και βόρεια την Κυριακή, παρότι ανεβαίνουν τα υψόμετρα πάνω από τα οποία θα πέσει χιόνι.

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Σάββατο 00:00 έως Σάββατο 12:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Σάββατο 12:00 έως Κυριακή 00:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Κυριακή 00:00 έως Κυριακή 12:00 UTC

 

Προβλεπόμενα ύψη χιονιού από Κυριακή 12:00 έως Δευτέρα 00:00 UTC

Η μεταβολή αυτή χαρακτηρίζεται μια τυπική φθινοπωρινή κακοκαιρία και γίνεται η σύσταση, να ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά δεδομένα με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια ανά 3ωρο, όπως αυτά παράγονται από τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων ή σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα