Ενισχυμένοι βοριάδες στα ανατολικά και νότια την Κυριακή

Ενισχυμένοι βοριάδες στα ανατολικά και νότια την Κυριακή
Στιγμιότυπο από την Αγριά Μαγνησίας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή στη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα για την εποχή και οι βοριάδες θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μπ στο Αιγαίο με εξασθένηση τη Δευτέρα.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στα βόρεια Βαλκάνια υπάρχει ένα βαρομετρικό υψηλό το οποίο συνδυάζεται με το βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Αφρικής και προκαλεί ενισχυμένο ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα στη περιοχή μας. Θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ανατολικά τους 18 με 19 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο τους 19 και στο Ιόνιο τους 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και αργότερα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 24 Μαρτίου 2003 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Στερεάς Ελλάδος και στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version