Έντονα καιρικά φαινόμενα: Στο “μάτι” της κακοκαιρίας Θεσσαλονίκη και Θερμαϊκός – Υδροστρόβιλοι στο Αιγαίο

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Στο “μάτι” της κακοκαιρίας Θεσσαλονίκη και Θερμαϊκός – Υδροστρόβιλοι στο Αιγαίο
AP

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτικά ποιες περιοχές θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πού αναμένονται χαλαζοπτώσεις και χιόνι. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα, Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σε μερικές περιοχές αναμένονται χαλαζοπτώσεις και χιόνι. Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές στο Αιγαίο να έχουμε και υδροστρόβιλους.

Ειδικότερα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα εκδηλώνονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι στον Θερμαϊκό Κόλπο θα έχουμε πολύ έντονες καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία,την Πέλλα και όλη σχεδόν την Κεντρική Μακεδονία.

 

Αργότερα και προς το βράδυ, το κύμα κακοκαιρίας κινείται βορειότερα και επηρεάζει τις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και στα νότια.

Οι άνεμοι από το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24  και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε αξιόλογες βροχές την Παρασκευή, οι οποίες όμως αργότερα θα σταματήσουν στα ανατολικά. Θα έχουμε απλώς πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από την άλλη εβδομάδα και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές έως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου δεν φαίνεται να είναι σημαντικές.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στην Κρήτη, και από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν  μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα