Έντονη μεταφορά σκόνης την Μ. Τετάρτη – Τοπικές βροχές και νοτιάδες

Έντονη μεταφορά σκόνης την Μ. Τετάρτη – Τοπικές βροχές και νοτιάδες
Αφρικανική σκόνη στο Φάληρο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Τετάρτη.

Θα διατηρηθεί ο καιρός νεφελώδης και την Μεγάλη Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές καθώς και η έντονη μεταφορά σκόνης.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και κατά τόπους θα φτάσει τους 23 βαθμούς ενώ περαιτέρω άνοδος προβλέπεται τις επόμενες ημέρες.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ο αντικυκλώνας στα βορειοανατολικά ο οποίος εμποδίζει τα χαμηλά της δυτικής Ευρώπης να κινηθούν ανατολικότερα με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι νοτιάδες.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές με βροχές κυρίως όμως τα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 7 με 8 μπ και στο Αιγαίο έως 5 μπ.  Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ξέρετε ότι: Στις 24 Απριλίου 2016 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στον Έβρο με χαλάζι διαμέτρου 5 εκατοστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα