Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά
Στιγμιότυπο από βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας από τα βορειοδυτικά καθώς πλησιάζει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία και το οποίο την Τρίτη θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Δευτέρα

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής το βαρομετρικό χαμηλό μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας δεν θα μας επηρεάσει αλλά από το απόγευμα θα κινηθεί ανατολικά και νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά. Παράλληλα θα έχουμε και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς στα 5 με 6 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Δευτέρα

Ο καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα

Την Τρίτη το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα βρεθεί στο νότιο Αιγαίο και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και το οποίο θα κινηθεί αργά ανατολικά προκαλώντας στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε βοριάδες τοπικά θυελλώδεις . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν στις περισσότερες περιοχές.

Ο καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη

Στην Αττική τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 μπ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα

Ξέρετε ότι: Στις 17 Δεκεμβρίου του 2003 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια Κρήτη, ενώ χιόνισε και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Το 201 στην Πτολεμαΐδα η θερμοκρασία έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα