Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά το Σάββατο – Θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά το Σάββατο – Θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο
Βροχή στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται το Σάββατο από τις μεσημβρινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Βροχές και καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες θα έχουν το Ιόνιο, η δυτική Πελοπόννησος, βαθμιαία η δυτική Στερεά και η Ήπειρος.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι οργανώνεται ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Σύρτης το οποίο θα κινηθεί βορειοανατολικά προς την περιοχή μας και θα μας επηρεάσει με το θερμό του μέτωπο.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν την κεντρική Μεσόγειο Στη χώρα μας αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους  20 με 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24  βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 4 Μαΐου 1961 είχαμε δύο νεκρούς από κεραυνό σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα