Επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Κυριακής από τα ΒΔ

Επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Κυριακής από τα ΒΔ
Συννεφιασμένος ουρανός στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), γίνεται αναφορά για επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης φαίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ιταλία, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά κεντρικά και βόρεια της χώρας μας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου το οποίο από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα προκαλέσει αύξηση νεφώσεων και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και  θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 26 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 12 Μαΐου 2015 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και τα νότια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα