Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Τρίτης

Ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Τρίτης
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Βροχερός θα είναι ο  καιρός την Τρίτη αρχικά σε όλη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες όπως επισημαίνει η ΕΜΥ στο έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης.

Έτσι από τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται έντονα φαινόμενα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης.  Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.  Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που θα μας επηρεάσει 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο και οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι αλλά πολύ γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριά δες 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά κατά τόπους και τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και χιόνια πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο . Από το μεσημέρι σταδιακή ύφεση και το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί και γρήγορα βοριάδες 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου του 2001 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα