Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Βαρύς από τα σύννεφα της καταιγίδας ο ουρανός πάνω από τον Σκαραμαγκά Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα ανέβει λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Στα δυτικά και τα νότια βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και στο Ιόνιο τα 6 με 7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

Την Πέμπτη στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδική συννεφιά με βροχές μετά το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασίαθα κυμανθεί από 7 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 3/12/1924 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα. Το 1969 προκλήθηκαν πλημμύρες στη Πελ/νησο και πολλά χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Το 2013 είχαμε σοβαρές πλημμύρες σε Χανιά και Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version