Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη – Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη – Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες
Κύματα σκάνε στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει  ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στα κεντρικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες στα νότια και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Πάντως στα νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Θα έχουμε στα νότια μεγάλη μεταφορά σκόνης και οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει το νότιο Ιόνιο και το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και  θα συνεχίσει να επηρεάσει τη χώρα μας με τοπικά έντονα φαινόμενα. 

Ο καιρός στην Ευρώπη την Τετάρτη

 
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Τετάρτη

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου το οποίο σε όλη τη χώρα και κυρίως στα κεντρικά και νότια θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται το βράδυ στα δυτικά και τα βορειά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Τετάρτη

 
Ο καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη

 

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές το πρωί,ενώ αργότερα ο καιρός θα είναι άστατος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μπ και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ θα χιονίσει από το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μπ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

 

Ξέρετε ότι: Στις 6 Φεβρουαρίου του 1968 είχαμε σφοδρή θαλασσοταραχή στη Ρόδο που προκάλεσε ναυάγιο Αμερικανικού αντιτορπιλικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα