Υποχωρούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Υποχωρούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Σε εξέλιξη το πέρασμα του κυκλώνα "Ζορμπάς" Eurokinissi

Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός την Πέμπτη θα κυλήσει με τοπικά έντονες βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά.

Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός την Πέμπτη θα κυλήσει με τοπικά έντονες βροχές η καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη αφού η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα 7 μπ . Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάζει αύριο τα νοτιοανατολικά της χώρας μας και το οποίο με το πέρασμά του θα ρίξει την θερμοκρασία

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο το οποίο θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις στα Βόρεια Βαλκάνια και θα προκαλέσει βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας Από πλευράς φαινομένων  στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.. Η θερμοκρασία :θα παρουσιάσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 9 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται  βροχές και το πρωί και λίγα χιόνια στη Πάρνηθα . Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου του 1956 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα με αξιοσημείωτη χιονόστρωση στα Χανιά της Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα