Η πρόγνωση του καιρού: Ερχεται ψυχρό μέτωπο από βόρεια-Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού: Ερχεται ψυχρό μέτωπο από βόρεια-Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Χιόνι στην Αθήνα, στιγμιότυπο από τους Αμπελόκηπους Eurokinissi

Τι ακριβώς προβλέπεται για τον καιρό τις επόμενες ημέρες. Πόσο πέφτει η θερμοκρασία, ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή από τα βόρεια καθώς το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει βροχές καταιγίδες και χιόνια που θα επεκταθούν νοτιότερα . Το Σαββατοκύριακο θα οργανωθεί ισχυρό χαμηλό στο νότιο Αιγαίο που θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 με 12 περίπου βαθμούς και θα έχουμε 8 με 9 και τοπικά ακόμη και 10 μποφόρ με βοριάδες στο Αιγαίο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο .

Στο χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην χώρα μας μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει τοπική συννεφιά αλλά από το απόγευμα το ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά με επέκταση των φαινομένων νοτιότερα Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο Βόρειο Αιγαίο Η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. >οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει , ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά . Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 μπ και αργότερα 6 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 22 Φεβρουαρίου του 2013 είχαμε καταστροφές στην Αθήνα από έντονες χαλαζοπτώσεις .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα