Εξασθένηση μελτεμιού – Άνοδος θερμοκρασίας

Εξασθένηση μελτεμιού – Άνοδος  θερμοκρασίας
Yψηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας Eurokinissi

Την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Την Τρίτη θα εξασθενήσει το μελτέμι στο Αιγαίο και θα ανέβει η θερμοκρασία. Από πλευράς καιρού δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο όμως τοπικά όμως θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ηλεία και Αχαία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό χαμηλό που επηρεάζει τη Βόρεια Ευρώπη ενώ περνά το μέτωπο από τα κεντρικά που θα εξασθενήσει τον αντικυκλώνα της Βαλκανικής και για τον λόγο αυτόν θα εξασθενήσει το μελτέμι στο Αιγαίο.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται καλύτερα ο συνδυασμός των συστημάτων

 

Την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5-6 μποφόρ με εξασθένησηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 2 Ιουλίου 2016 είχαμε πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πολλές καταστροφές στη Κοζάνη.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version