Ιταλία: Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον πάπα Φραγκίσκο

Διαβάζεται σε 1'
Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχεται μια σημαία ειρήνης από τον πατέρα Alex Zanotelli
Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχεται μια σημαία ειρήνης από τον πατέρα Alex Zanotelli (AP Photo/Gregorio Borgia)

Ένας Ισραηλινός που έχασε τους γονείς του κατά την επίθεση της Χαμάς και ένας Παλαιστίνιος, ο αδελφός του οποίου δολοφονήθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν μπροστά στον πάπα.

Ο πάπας Φραγκίσκος έλαβε και πάλι ξεκάθαρη θέση υπέρ της ειρήνης, συμμετέχοντας στην ημερίδα «Αρένα της Ειρήνης», η οποία οργανώνεται σήμερα στην Αρένα της Βερόνας.

Λίγο μετά την άφιξη του Φραγκίσκου, ένας Ισραηλινός νέος, ο Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου δολοφονήθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν μπροστά στον ποντίφικα.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δυο νέοι κατάφεραν να γίνουν φίλοι και συνεργάτες. «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο», είπε ο πάπας, ενώ οι 10 χιλιάδες συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

«Απαγορεύεται να αυταπατώμαστε, απαγορεύεται να το βάλουμε κάτω. Αν όλα φαίνεται να συνηγορούν υπέρ του πολέμου, οι ατομικές επιλογές ειρήνης παραμένουν εφικτές και απαραίτητες» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθολικός ιερέας, πατέρας Λουίτζι Τσότι, στην παρέμβασή του την ώρα που ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε στην Αρένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα