Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο με περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά

Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο με περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά
Εικόνα από την παραλία Ρόδα στη Κέρκυρα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης φαίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων που επικρατεί στη κεντρική Μεσόγειο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατεί βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το πεδίο υψηλών πιέσεων στη κεντρική Μεσόγειο και έτσι στη χώρα μας το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μπ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και  θα φτάσει στα βόρεια τους 25 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται  γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 11 Μαΐου 2015 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, τη Μεσσηνία, την Κεφαλονιά και την Αρκαδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα