Γενικά βελτιωμένος καιρός – Ισχυρές καταιγίδες από το Σάββατο

Γενικά βελτιωμένος καιρός – Ισχυρές καταιγίδες από το Σάββατο
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Προς το βράδυ από τα ΒΔ καταιγίδες που το Σάββατο θα επεκταθούν. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Γενικά βελτιωμένος καιρός – Προς το βράδυ από τα ΒΔ καταιγίδες που το Σάββατο θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ


Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στη δυτική Ελλάδα. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 29 και το Ανατολικό Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αραιή συννεφιά

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ το πρωί θα έχουμε κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 25/9/1962 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ιδιαίτερα στο νομό Λάρισας. Το 2010 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες και σημαντικές καταστροφές στην Αίγινα και το 2015 πλημμύρες στην Κεφαλονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα