Γενικά βελτιωμένος καιρός την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά βελτιωμένος καιρός την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας
Ο Εθνικός Κήπος Eurokinissi

Επικράτηση μελτεμιού στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά. Το πρωί με το «μπάσιμο» του μελτεμιού ίσως έχουμε τοπικές βροχές σε Εύβοια και Βόρειες Κυκλάδες και Κρήτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα  για την εποχή.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4 με 6 και βαθμιαία τα 6 με 7 μπ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο

 

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη , ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 33 και  στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 31  βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός   

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις   

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις  26/6/1996: 38°C στην Αθήνα με την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω του νέφους , ενώ το 2007 είχαμε 44.8°C στο κέντρο της Αθήνας, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο από το 1897.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα