Η επέλαση της κακοκαιρίας: Άνοιξαν οι ουρανοί – Live πώς κινείται το μέτωπο

Η επέλαση της κακοκαιρίας: Άνοιξαν οι ουρανοί – Live πώς κινείται το μέτωπο
Το πέρασμα της κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το νέο μέτωπο της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Βροχές και καταιγίδες κατακλύζουν την ηπειρωτική Ελλάδα. Δείτε ζωντανά πως κινείται το χαμηλό βαρομετρικό.

Εντός της επικράτειας βρίσκεται, από αργά το απόγευμα της Τρίτης, το νέο ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει προς τα ξημερώματα την κεντρική Βόρεια Ευβοια, τις Σποράδες και την Αττικοβοιωτία. Βαθμιαία, κυρίως από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Δείτε πώς θα κινηθεί το φαινόμενο

Ήδη στα ανοιχτά της Χαλκιδικής λουόμενοι βρέθηκαν μπροστά σε υδροστρόβιλο, ενώ στη Φθιώτιδα “άνοιξαν οι ουρανοί” με τους δρόμους να μετατρέπονται σε παγίδες. Επίσης σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Στη Στυλίδα, σύμφωνα με το lamiareport αλλά και στην Αγία Μαρίνα, είχαμε τα σοβαρότερα προβλήματα με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και τις 7 το απόγευμα.

Καταρρακτώδη βροχή είχαμε επίσης στη Λοκρίδα, αλλά και στη Λαμία χωρίς ευτυχώς σημαντικά προβλήματα. Προληπτικά πάντως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο πέρασμα για Ροδίτσα από τον ποταμό Ξηριά.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, όπου κομμάτια δρόμων έχουν πλημμυρίσει και τη νύχτα θα μετατραπούν σε παγίδες. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα και ειδικά πλησίον της Αγίας Αικατερίνης όπου χρειάστηκε να επέμβει το περιπολούν περιπολικό.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό χαρακτηριστικό είναι οι  βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο δείκτης επικινδυνότητας ο οποίος είναι πολύ υψηλός στο Ιόνιο και τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια, θα δεχτούν υψηλές συγκεντρώσεις βροχόπτωσης, ενώ στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Αναλυτικά τα ύψη 6ωρου υετού και σας υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά βροχής αναφέρονται στο προηγούμενο 6ωρο από την ώρα που υπάρχει στον κάθε χάρτη.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα