Ήπιος θερμοκρασιακά ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες

Ήπιος θερμοκρασιακά ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες
Έντονη νέφωση πάνω από την Αθήνα, Τετάρτη 4 Νοεμβριου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πρόσκαιρη η μεταβολή του καιρού σήμερα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

 

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά και από το βράδυ στα ανατολικά, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχή και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 31/12/1999 είχαμε χιονοπτώσεις στις πόλεις της Δ. Μακεδονίας και το 2000 ισχυρές καταιγίδες στην Κεφαλονιά. Το 2008 σημειώθηκαν -18°C στην Πτολεμαΐδα. Το 2014 σημειώθηκε ολικός παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα